30/5

Idag började Coffe jobba på SKF här i stan, vilket är så otrooooligt skönt för nu slipper han pendla!
Dock blev det lite knas och han skulle egentligen slutat kl 16, men måste vara kvar till 20, vilket försvårade min stallvistelse idag =(
Hoppas att jag kan få tag på mamma nu så hon kan köra ut mig, annars är det väl helt enkelt bara vänta till han kommer hem och åka ut sent ikväll :(
Nu har han ju iaf fått lite nya tider och så där så nu vet jag när jag kan ta mig ut till stallet, så imorgon får det bli F.M besök där för imorgon jobbar han kväll!



Försöka ringa veterinären imorgon med, och höra hur jag ska göra med hagtiden för Pirran. Nu går hon ju i sjukhage, men nu finns det inget att äta där, så tänkte om man kanske skulle släppa henne i en lite större hage innan det är dags att släppa ut henne till dom andra.
Får helt enkelt se vad han säger om det imorgon, antingen blir det att fortsätta stödfodra med hö, eller också kanske hon kan få turen att gå ut i större hage, men att hon fortsätter gå själv =)


23/5

Kan ju passa på att slänga in ett inlägg här nu när Natalie ändå sover lite middag =)

Har sen i fredags varit i julita hos madde och jesper igen, audna har ju fortfarande inte kläckt ur sig bebisen!
Men Natalie har inte varit helt kry idag, så därför åker vi hem ikväll, madde har ändå sin mamma här nu så om det skulle vara nåt med audna så är dom iaf 2 här =)
Kan ju berätta lite om helgen!

I lördags kom en ny häst hit, Agnes, en 10årig travare som numera går som ridhäst, hon var faktiskt riktigt söt!
Såb då blev det betessläpp samtidigt, så hästarna maskades av och så åkte dom ut i hagen, det gick väldigt lugnt till faktiskt, men dom hittade inte riktigt runt hela hagen eftersom den fortsätter bakom skogen. Sen har vi även slängt upp nya stolpar runt ridbanan så nu är det bara målning och sen dit med plankorna så är den klar!

I morse hade hästarna fortfarande inte hittat ner till ängen, så vi tog Memó, Pirran och Blackie i grimma och gick ner genom skogen, dom andra 2 följde glatt med. Så släppte vi dom där nere och dom sprang ett par varv, sen ställde dom sig och åt, så vi gick tillbaka upp, hann inte ens tillbaka innan hela högen kom galoppernade tillbaka upp!!
3 av 5 hästar sträckte sig lite, varav Pirran var en =( men efter en stund så såg det ut att släppa och hon travade runt i hagen. Tänkte kolla till henne lite senare för att se hur benet ser ut, om det behövs lite kylbalsam kanske..
Tyvärr fick jag ingen bild igår, men PIRRAN BADADE! hahaha, måste säga att det var en rolig syn!
Hon hamnade på "fel" sida dammen och istället för att gå tillbaka runt gick hon rakt igenom, och hon verkade gilla det måste jag säga! Sen när  hon kom upp på land igen grävde hon upp lite extra lera och la sig och rulla ;) myshästen!

=(

Känner att jag är på väg neråt igen, ytterligare en gång får jag se det där svarta hålet utan ljus framför mig..
allt känns bara så jobbigt. jag orkar ingenting. Jag kliver upp, leker med Natalie, är ute med smilla, men går som i en dvala, när jag träffar folk försöker jag vara stark, försöker att inte visa att hela jag håller på att gå sönder.

Natalie är den enda som ens får mig att kliva upp på morgonen, utan henne hade jag garanterat inte klarat av det här. Vet inte vad jag ska ta mig till längre, tårarna rinner och det verkar inte finnas något slut på det.


Jag går sönder, och det finns ingenting jag kan göra åt det..

19/5

Idag har jag faktiskt inte gjort speciellt mkt nytta här hemma, sprang iväg till AF vid 10, sen var vi iväg och handlade vi med mamma, mycket trevligt. Hon köpte även ett par byor åt Natalie, sen tyckte hon att hon ska skulle få smaka på svenska jordgubbar, så det köpte hon, tack mamma <3
Sen somnade jag faktiskt till med henne på soffan, blev väckt 20 minuter senare av att min telefon ringde *suck*

Aja, AF mötet gick för en gångs skull bra, kände att hon faktiskt tog min vilja på allvar, och hon ringde direkt så imorgon fm ska jag få träffa en studievägledare och förhoppningsvis få börja plugga!!! Så håll tummarna :D

Sen imorgon kväll blir det ut till stallet, tänkte försöka hinna med antingen imorgon eller lördag kväll ta mig ut och träffa lite kompisar faktiskt, var ett bra tag sen jag gjorde det!




Du<3

Du får mig att le.
Du får mig att skratta.
Du får mig att må så bra.
Samtidigt är jag rädd,
så rädd.


Att du ska vara som alla andra.
Att du ska såra, som alla andra.

Jag vill att du ska vara speciell,
jag vill att jag ska betyda allt för dig.
Att jag ska vara den enda.


Du gör mig lycklig <3



Bara en fin dikt, ingenting annat.

17/5

Länge länge sen jag uppdaterade nu, fast det beror på att jag inte ens suttit vid en dator på snart en vecka! Har sen i fredags sovit hos Madde och Jesper, har hjälpt till att fölvaka på Audna! Men idag får Madde annat besök som ska hjälpa henne att vaka ett par näter, så får vi se om jag ska komma tillbaka till helgen eller om hon redan ploppat ut bebis då!
Annars hade vi väl inte gjort nåt speciellt, fixat sommarhagen, pysslat och haft oss med hästarna. Jag har pysslat och donat med Pirran, och igår gick hon ur brunst, alltså är det ca 15 dagar kvar till vi kör henne på betäckning!! =D=D
Kan ju kanske göra ett längre inlägg ikväll när jag kommit hem =)

12/5

Har fortfarande inte lagt in bilderna från ihopsläppet igår, dock blev det inte så många ändå hehe ;)

Jag har sovit otroligt dåligt i natt, det har åskat och blixtrat som sjutton och jag som är livrädd för åska sov inte så bra, Natalie och Coffe däremot har sovit gott!
Gick upp vid 10 i 6 i morse, när coffe gick, kunde inte riktigt somna om! så slängde mig på soffan och kollade på tv till Natalie kom upp vid halv 8, nu har jag en liten paus i städandet, har hittills städat vardagsrum, hall, och toalett, nu tänkte jag ge mig på att möblera om i sovrummet så alla bebisgrejer får plats sen =D
Känns så underbart, att äntligen kunna börja planera in med bebissakerna!!
Natalie och jag pratade om lillasyster förut, hon klättrade upp i mitt knä och satte sig och frågade lite om varför lillasyster skulle ha massa möbler och leksaker när hon ändå ligger i min mage? haha, sötaste tjejen <3

Nu har hon somnat här på soffan, så nu ska jag bannemig ta tag i sovrummet!

11/5 - Idag kom Pirran!

Idag kom äntligen Pirran, Eva kom och hämtade mig så jag kunde få följa med och se hur hon var och lasta och så där, gick superbra. När vi kom fram tog jag in henne i stallet, det bara droppade svett om henne, trots att hon inte ens hade täcke på sig! Förstår ni då hur varmt det varit här idag?!
stod och myste lite, och bytte grimma till hennes vanliga och sen bar det av ut till hagen där hon för första gången skulle få träffa sina hagkompisar! Gick väl sisådär då dom 2 varmbloden som står på lösdriften där jagade henne som sjutton! :( Men sen när dom blev uttagna för att deras ägare kom så fann hon och Memó varann vilket gjorde henne lite tuffare när dom kom in igen, fast hon fick en egen höhög och en vattenhink på andra sidan hagen så hon iaf har lite eget utan att behöva stå med dom andra första natten :)
Var ute i hagen 2 gånger och pussade lite på henne, och hon kom framtravande varje gång och ville gosa lite, och så såg hon så ledsen ut när jag vände och gick! lilla stumpan, hoppas hon tar sig på insemineringen så hon och jag får en lång och bra tid tillsammans <3<3
bilder kommer imorgon, har inte orkat lägga in än! :)

10/5

Knappt sovit en enda blund i natt, lyckades väl somna till ca 20 minuter och då drömde jag mardröm! =( så idag är jag inte så jätte pigg suck..
om typ 2 timmar kommer mamma hit, hon ska ha natalie och smilla en stund så jag kan springa till banken och sen till barnmorskan! =) Efter att jag varit där så kommer bästa Madde och hämtar oss, så åker vi ut till stallet <3
helt ofattbart, imorgon kommer Pirran... Till MIIIIG! Ska bli så jäkla kul att få hem henne, och jag längtar som en tok!



Nehe, plocka undan lite här hemma, laga lunch, ut med smilla, göra sig i ordning, och sen iväg! =)

3 dagar kvar <3

Nu är det ett tag sen jag skrev, har varit inne på blogg.se typ varje dag, men ändå inte orkat uppdatera..
Har varit på sånt extremt dåligt humör!
Idag var vi först över till Kakan och Fredrik, kikade på möblerna som vi ska köpa =) sen var vi iväg till Madde och Jesper, hade egentligen bara tänkt åka ut dit en sväng för att jag saknade dom ;) men vi blev kvar och grillade också, mysigt =) Mockade och fixade i stallet, längtar så sjukt mkt till Pirran kommer, bara 3 (!!) dagar kvar!!
Ska bli så jäkla spännande och kul att få hem henne!! Lilla Tjejen!



6/5

Idag har det faktiskt varit rätt bra väder, och det skulle ju bli sommarväder till helgen igen sa dom, så det hoppas jag på!
Kakan kom upp hit med mina kläder som jag nu äntligen fått tillbaka från A. Fast tyvärr saknar jag fortfarande vissa kläder.. hmm.. aja, skiter i det!
I natt ska Natalie sova hos pappa och hans familj bestämdes det igår, undrar vad jag och älsklingen ska hitta på då? hmm.. :P



Nu tänker jag skriva av mig lite här, och den som inte vill läsa behöver inte göra det heller!!!!



Förstår inte riktigt vad det är med folk faktiskt, folk som jag trodde var mina vänner, helt plötsligt skiter do mtotalt i mig för att jag inte vill gå ut, någon gång ibland var jag ju ute och träffade kompisar på helger och så där när det bara var Natalie, men jag orkar inte det nu, och jag har ingen lust heller för den delen.. Då duger jag inte!
Finns kanske 2 personer som kan skriva till mig först, utan att det jämt är jag som ska skriva..
Har tröttnat på det, att det jämt är jag som ska höra av mig. Så jag har bestämt mig, för att skita totalt i dom som inte kan höra av sig till mig. För om jag inte duger nu, då duger jag inte heller senare när lillan kommit!
Orkar inte gå runt och grubbla på det här längre, därför kommer jag bara lägga energi, på dom som kan höra av sig till mig..
Vet att jag skrivit rätt mkt om det här på Fb bland annat, jag har verkligen mått jätte dåligt för det här, men har nu bestämt mig för att gå viddare, skita i alla som skiter i mig!!


..

"Hon är tom. Ändå fortsätter hon att fungera.
Det är som om någon källa utifrån försåg henne med energin att fortsätta andas, fortsätta pumpa runt syrerikt blod, att fortsätta... existera."

Min underbara familj!

<3

5/5

Igår fick jag, Natalie och smilla skjuts ut till Madde, som vanligt på onsdagar skulle vi ju iväg och ha hoppträning =)
Men åkte iväg tidigare för att hinna göra lite annat där ute också, så vi hann gå en sväng med bounty, och en sväng med bally, borsta och fixa med dom, äta middag, och sen kollade vi mst när barnen lekte innan killarna kom och vi åkte iväg till ridhuset =) Som vanligt så var Memó superfin, även om han råkade komma helt fel ibland, så gjorde han det bästa av det och rev bara en gång =)
Coffe och Jesper hade tydligen pratat om att ta några öl i helgen, så får väl se hur det kommer bli :P



Bara 6 dagar kvar till Pirran kommer också, längtar som sjutton!



3/5

Orkar inte skriva så mkt, utan bjuder på lite bilder.
Var ute i stallet hos Pirran, grejade och fixade, kände lite mer på hur hon funkade osv, riktigt trevlig prick det där måste jag säga! Sen gick vi en sväng i skogen, och jag fick se hur hon blev när hon blev rädd, bara fjantigheter det där, och hon förstod rätt omgående att hon inte kom nån vart med det :P







herregud!

hittade denna texten, och det låter ju bara helt otroligt hemskt,

så självklart sprider jag vidare detta till dem jag kan nå och hoppas

att ni alla gör det samma så kanske någon känner någon som vet

vart deras häst har blivit gömd, jag hoppas de hittar honom!

 

 

"Vi har under en tid haft vår ponny Bobby uppstallad hos en kvinna vid

namn Kerstin Palmlöv. (Finns att se på facebook, Kerstin Fjunis Palmlöv)

Hon bor i Åkersberga, Björnhuvudvägen 11. När vi talade om för henne att

vi skulle flytta Bobby blev hon rasande. När vi igår skulle hämta honom var

varken hon eller Bobby där, hon hade låst stallet och lämnat de övriga

hästarna ute. Hon måste alltså ha åkt iväg med honom någon gång mellan

kl 17-19. Vi väntade halva natten utan framgång, polisen var där men kan

inte göra något. Hon påstår nu att hon äger Bobby och att vi inte har någon

rätt att veta var han är, så vi är såklart oroliga för vad hon kan ha gjort med

honom. Vi behöver därför all den hjälp vi kan få, hör ni eller ser något,

tveka inte att kontakta oss!





För att klargöra det hela:
Vi har alltså haft Bobby(Ballinaclare Boy) i fyra år, han är en fullblodskorsning

född 1999. Han kom till oss direkt från Irland och vi tävlade i hoppning under

de första två åren. I november fick vi triangelmärka honom pga benskada.

Pga tidsbrist har vi varit tvungna att leta nytt hem åt honom, och fick då tips

av en stallbekant om att Kerstin Palmlöv söker ny D-ponny som ersättning

för hennes ponny som nyligen avlidit. Hon var först intresserad men hörde

inte av sig på två veckor eftersom en ridskola skänkt en D-ponny till henne

och behövde därför inte en till häst. Dock kunde hon tänka sig att ta hand

om Bobby mot en ersättning av 2000 kr i månaden, under förutsättning att

det fungerar med de andra hästarna osv. Vi skulle resa bort en längre tid

över jul och var därför tacksamma för denna lösning. Under tiden Bobby

har varit där har han fått stå helt ensam i en liten hage eftersom han "betett

sig så jävla dumt" mot de andra hästarna, bitits, sparkats, osv. Detta

beteende har vi aldrig sett hos honom förut, trots att han gått med många

olika hästar i olika konstellationer. Kerstins löften om stora hagar och

kompisar i hagen visade sig inte stämma, hagarna är jättesmå och steniga

och Bobby har fått gå själv i hagen under hela tiden. Hon har hela tiden

klagat på hur dum han är, att han har ett "skumt" beteende mot andra

hästar. Detta tolkade vi som att han inte var helt nöjd med tillvaron och vi

har därför varit i jakt på ett nytt hem åt Bobby. Hon har dessutom ridit honom

trots att detta inte var tanken från början, då hon är på tok för stor för honom.

Nu när det har blivit varmare har hon planerat att släppa hästarna i fårhagar

med fårstängsel, vilket är livsfarligt att ha hästar i. Hon har också tagit av

honom alla skorna för att på nytt försöka släppa ihop honom med de andra

hästarna för att han inte skall kunna skada de andra hästarna om han

sparkas, vilket har gjort att han är extremt öm i fötterna eftersom han har

så känsliga hovar.




Signalerna vi har fått av Kerstin under hela tiden har varit att Bobby endast

varit till besvär och att det inte har fungerat. När vi nu hittat ett nytt hem till

Bobby blev hon fullkomligt rasande och ville köpa honom på direkten.

Under dessa omständigheter har vi inget som helst intresse av att sälja

till henne och ville därför hämta honom lördag den 30/4 och meddelade

detta till henne dagen innan. Eftersom hon blev så upprörd anade vi oråd

och åkte direkt för att hämta honom, vi blev oroliga för vad hon skulle göra

med honom. Vi skickade ett sms en timma innan vi kom dit, men det var

redan för sent, hon hade dragit därifrån. Hon hade dragit ur alla handtag

på stalldörrarna så vi inte kunde hämta Bobbys utrustning och lämnat sina

övriga tre hästar utomhus och låst in sina hundar i huset. Vi väntade till

klockan tolv på natten, hästarna var fortfarande ute, kalla och hungriga när

vi gav upp och åkte hem. Polisen skickade en patrull och vi gjorde en anmälan,

men det finns inget de kan göra innan en polisutredning tillsatts

Vi ringde och ringde till både Kerstin och hennes sambo(Elisabeth Ille

Thornell), som först svarade och påstod att hon inte visste något om

saken. Sedan slutade även hon svara i mobilen.


Dagen efter åkte vår pappa dit och försökte reda ut det hela. Hon

påstod då först att hon köpt Bobby, men kunde ju såklart inte visa

upp något köpekontrakt eftersom vi endast har ett fodervärdsavtal

med option för senare köp, OM båda parter är överens. Hon ändrade

sig sedan och sa att hon SKULLE köpa honom och att vi "ska skita i

vad hon gjort av Bobby". Pappa lyckades hitta sadel och träns i stallet

som nu var upplåst och informerade henne om att han tog med sig dem

Efter en stund vägrade de öppna dörren eller svara över huvud taget,

inte ens när polisen ringde dem. Pappa stod och knackade på i över en

timma och till slut ringde de polisen för att anmäla pappa. De kom

då dit och fick höra hur det hela låg till(vilket var precis det pappa

ville skulle hända eftersom vi ville ha hjälp att prata med dem av en

myndighetsperson), men de kan fortfarande inte hjälpa oss

innan ärendet är utrett.


Vi vill klargöra för sådana som på något sätt tvivlar på detta, att vi står

som ägare, vi har hans pass och försäkringen skriven på oss – juridiskt

sett har hon alltså ingen rätt till Bobby, eftersom det är vi som

betalat henne för uppehälle, och inte tvärtom.

Nu gör vi vårt bästa för att nå ut till så många som möjligt för att själva

hitta vår stackars häst. Vi har redan fått enormt mycket hjälp och stöd

och detta är vi oerhört tacksamma för, men vi måste fortsätta arbeta

för att kunna hitta honom så fort som möjligt. Lägg ut info på bloggar,

hemsidor, tidningar, anslagstavlor, allt som kan leda oss till honom,

vi behöver som sagt all hjälp vi kan få för att hitta honom!
VI har spekulerat en del och pratat med folk som känner till henne

och de tror att hon eventuellt kan ha gömt honom någonstans i

Dalarna, eftersom hon har kontakter där.




Bobby är en D-ponny valack(147 cm i mkh), mörkbrun med svart

man och svans. Har en liten stjärn i pannan och en vit fläck på

mulen, lite vitt på höger bakkota. Se bilder på eventet.
Kontakt:
Michaela Kalborg 0706831906
Carolina Kalborg 0733777330″


RSS 2.0